Simply Luscious...

Ropogós kacsamell grillezett fügével...

2016. november 17. - T. Orsi
img_2445feht.jpg
... gyorsan, finomat.
 
Hozzávalók:

 

2 kacsamell filé, 2 ek. kacsazsír,
 só, frissen őrölt fekete bors, 
1/2 tk. szárított kakukkfű,
 8 érett füge, 2 ek. szőlőmag olaj
img_2434feht.jpg
Elkészítése:

A kacsamellek bőrét beirdalom. Minden oldalát sózom, borsozom. 
Serpenyőben felolvasztom a kacsazsírt, ha felforrósodott a húsokat
 bőrös felével belefektetem. Oldalanként 5-6 percig sütöm. A húsos
 oldalt kakukkfűvel fűszerezem. A szeleteket kerámia sütőtálba 
helyezem bőrös felükkel felfelé. A kisült kacsazsírt a hús mellé 
öntöm. A húst 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt 
megsütöm. A gyümölcsöket félbe vágom, olajjal megspriccelem. 
Felforrósított grill lapon a fügéket oldalanként 2-3 percig sütöm.
 A kacsahúst miután megsült, fóliával lefedem, kb. 10 percig 
pihentetem, majd szeletelem. A grillezett fügével és 

rukkola salátával tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr2111969523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása