Hozzávalók:
- 150 g finomra őrölt mandula
- 70 g kókuszliszt
- 30 g finomra őrölt kókuszreszelék
- nagy csipet Himalája só
- 100 g kókuszolaj
- 2 M-es tojás
- 1 ek. méz / eritritol (ízlés szerint lehet több)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- 1 narancs reszelt héja (opcionális)
a töltéshez:
- rummal elkevert cukrozatlan szilvalekvár
a bevonáshoz:
- min. 85 %-os étcsokoládé
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom, néhány percre hűtőbe teszem, hogy a maglisztek felvegyenek egy kis nedvességet, és a tészta jól formázható legyen. Sütőpapíron 3-4 mm-esre nyújtom, tetszőleges formára szaggatom. 170°C-on 10-12 perc alatt megsütöm a tésztát, kihűtöm. 2-2 darabot összeragasztok rummal elkevert lekvárral, végül olvasztott csokoládéval bevonom. Dobozba teszem , hogy még jobban megpuhuljon a sütemény.
Forrás: Mezei Elmira - Paleolit finomságok gyerekeknek - változtatással