... reggelire vagy uzsonnára kiváló alternatíva lehet. Nagyon szeretjük!
Hozzávalók:
200 g földimandula
100 g szeletelt mandula
200 g dió, durvára vágva
30 g napraforgómag
20 g chiamag
50 g tökmag
100 g kókuszreszelék
20 g útifűmaghéj
15 g gari (opcionális)
10 g szezámmag
10 g lenmag
csipet Nature Cookta Himalája só
50 g mazsola (vagy más aszalvány)
100 -150 g méz
1 dl folyékony kókuszolaj
késhegynyi vaníliapor
4 tk. őrölt fahéj
Elkészítése:
A földimandulát késes robotgépen durvára darálom, majd egy nagyobb tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összekeverem. Sütőpapírral kibélelek 2 tepsit, a granolát két részletben a tepsikre terítem. 150°C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megpirítom. Miután kihűlt, légmentesen záródó edénybe töltve tárolom. Almapürével, ízlés szerinti gyümölcsökkel, kókusztejjel vagy kókuszjoghurttal kínálom.