225 g finomra őrölt mandulát összedolgozok 25 nyílgyökér (vagy tápióka) liszttel, 2 tk. szódabikarbónával, 1 tk. citromlével, 2 közepes méretű tojással, 1 narancs reszelt héjával, 60 g aszalt vörösáfonyával,60 g csemege mazsolával, 70 g aszalt szilvával, 25 g kókuszolajjal, 2 tk. mézes fűszerkeverékkel, 70 g durvára vágott étcsokoládéval (min. 70%) 1 kk. őrölt fahéjjal, 20 g mézzel és egy csipet Himalája sóval. A masszából nedves kézzel evőkanálnyi adagokat csípek. Golyóvá formázom, majd ellapítom őket. 180°C-os sütőbe tolva addig sütöm a kekszeket, míg az aljuk halványbarna színt nem kap. Rácson hagyom őket kihűlni.