... a vasárnap délutáni tea, kávé mellé. Narancsdzsemmel...fantasztikus!
Hozzávalók:
100 g kókuszreszelék
8 g Nature Cookta konjac liszt
70 g Nature Cookta eritritol
csipet Nature Cookta Himalája só
6 L-es méretű tojás
csipet vaníliapor
Elkészítése:
A kókuszreszeléket késes aprítóval finomabb szemcséjűre őrölöm. Összekeverem a többi száraz hozzávalóval. A tojásokat kettéválasztom. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verek. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadom a sárgákat is, a száraz hozzávalókat ezután, vigyázva, hogy a habot ne törjem össze, óvatosan hozzáforgatom. A tésztát sütőpapírral bélelt 12 x 25 cm-es formába, vagy 7 db kisebb szilikon formába öntöm, és 175 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöm. Kisebb formában sütve a sütési idő kb. 25-30 percre rövidül. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e a kalács. Narancsdzsemmel kínáltam.
Ihelt: Tücsökbogár konyhája