... hétköznap (újabban) ritkán eszem édességet, de ma valahogy megkívántam a kókusztejes kávé mellé. Szétnéztem gyorsan, mi van itthon. Volt kókuszreszelék, dió, mazsola, ananász...aztán eszembe jutott, hogy ezek az alapanyagok milyen jól passzolnának a sárgarépához...úgyhogy daráltam, reszeltem, kevertem-kavartam...és már sült is a répatorta.
Hozzávalók:
- 200 g finomra darált kókuszreszelék
- 150 g apróra darált dió
- 50 g nyílgyökérliszt (vagy más magőrlemény pl. mandula)
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. mézes fűszerkeverék
- 150 g finomra reszelt sárgarépa
- 100 g apróra kockázott friss ananász
- 80 g csemege mazsola
- 1 tk. frissen facsart citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 6 nagy tojás
- 100 g nyírfacukor vagy eritritol
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverem a cukorral. Hozzáadom az előzőleg összekevert száraz alapanyagokat, végül a répát, a mazsolát, a citrom reszelt héját, levét és az ananászt. A masszát tortaformába öntöm, és 180°C-on kb. egy órát sütöm. Tűpróba! Ha kihűlt, szeletelem. Tálaláskor meglocsolom kókuszkrémmel vagy csokoládé szósszal.