A csülökhöz:
1 kg füstölt csülök,
1 vöröshagyma, gerezdekre vágva,
1 ek. szemes fekete bors,
2-3 babérlevél,
3-4 gerezd fokhagyma
A tormához:
400 g torma, tisztítva
1 dl fehérbor ecet
kb. 2 dl mandulatejszín
A tormához:
400 g torma, tisztítva
1 dl fehérbor ecet
kb. 2 dl mandulatejszín
A csülökhöz:
Az összes hozzávalót egy fazékba teszem,
felöntöm hideg vízzel, és nagy lángon felforralom.
A lángot alacsonyabbra veszem, lefedem,
és 2-2,5 órán keresztül gyöngyöztetem,
vagy amíg a csülök meg nem puhul.
A csülköt a főzőlevében hagyom kihűlni,
majd kiveszem. A húst a csontról leszedegetem.
Kenyérrel, tormával és főtt tojással kínálom.
A tormához:
400 g tisztított tormát késes robotgépben 1 dl fehérborecettel,
2 dl mandulatejszínnel és ízlés szerint Himalája sóval pürésítek.
Steril üvegbe töltöm, fogyasztásig hűtőbe teszem.
A csülköt almaszósszal és
savanyú káposztával is nagyon szeretem...