... laktóz-, és gluténmentesen.
... nálam mindig jár hozzá egy gombóc vanília fagyi is.
... mert szeretem az élvezeteket halmozni.
300 g finomra őrölt mandulát összedolgozok 3 M-es méretű tojással, 3 ek. kókuszolajjal,
3 ek. nyírfaporcukorral, nagy csipet Himalája sóval,
1 púpozott tk. "mindenmentes" sütőporral. *
* Ha a tészta túl lágy 1-2 tk. kókuszlisztet lehet hozzáadni, majd a hűtőben egy kicsit pihentetni.
A töltelékhez 6-7 darab* közepes méretű almát megpucolok, lereszelek.
1 tk. őrölt fahéjjal, 1 ek. mazsolával, 1 ek. rummal, 1/2 citrom
reszelt héjával, és 2 ek. nyírfaporcukorral ízesítem, megpárolom, hűlni hagyom**.
A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztom, sütőpapír között mindkét felét kinyújtom.
A nagyobb tésztalap tetejét - a tepsibe helyezés után - bőven megkenem cukormentes baracklekvárral és megszórom darált dióval,
majd egyenletesen rásimítom a tölteléket, és ráhelyezem a másik
tésztalapot. A pite tetejét megkenem felvert tojással és megszurkálom egy hústűvel.
180°C-ra előmelegített sütőben sütöm pirosra.
A tepsiben hagyom kihűlni, ezt követően szeletelem
és por nyírfacukorral lágyan meghintve tálalom.
* ha valaki több töltelékkel szereti, akkor még 2 almát adjon hozzá
** ha az almának túl sok a leve 1 tk. tápióka-, vagy nyílgyökérliszttel sűríthető a töltelék