Simply Luscious...

Avokádókrémes csokoládétorta...

2015. december 06. - T. Orsi

 

 

img_0031szerk_1.jpg

 

 

... régi recept, új köntösben tesóm szülinapjára.

 

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

 

200 g finomra őrölt mandula

100 g finomra őrölt kókuszreszelék

50 g cukrozatlan kakaópor

1 tk. Nature Cookta szódabikarbóna

csipet Nature Cookta rózsaszín Himalája só

csipet Nature Coocta citromsav

1 tk. őrölt fahéj

1/2 rúd vanília magjai

4 L-es méretű tojás

100 g Nature Cookta eritritol

3 ek. Nature Cookta kókuszolaj

1 dl kókusztejszín*

 

* Cocomas márkájú kókusztejszínt használok

 

a krémhez:

 

3 db érett avokádó

3 kisebb méretű, érett banán

50 g Nature Cookta cukrozatlan kakaópor

50 g finomra reszelt csokoládé**

1/2 rúd vanília magjai

csipet őrölt fahéj

kb. 0,75-1 dl kókusztejszín

 

** minimum 70%-os, glutén, laktóz és cukormentes

 

az összeállításhoz:

 

nyírfacukorral készített sárgabarack dzsem

 

a sütőforma előkészítéséhez:

 

kókuszolaj

 

Elkészítése:

 

A sütőt 180°C-ra előmelegítem. Kókuszolajjal alaposan kikenek 2 db 20 cm átmérőjű sütőformát. A száraz hozzávalókat a fűszerekkel elvegyítem. A tojásokat az eritritollal alaposan kihabosítom, a kókuszolajat evőkanalanként fokozatosan dolgozom a masszába. A tojásos keverékbe dolgozom a száraz hozzávalókat és a kókusztejszínt. A tésztát egy szilikon spatula segítségével alaposan elkeverem, és mindkét előkészített tortaformába - egyenlő arányban - belesimítom. A formákat az előmelegített sütőbe teszem, és a süteményt tűpróbáig (kb. 20 perc) sütöm. Miután a tészta lapok megsültek, óvatosan kifordítom őket a formából, és sütemény rácson hagyom őket teljesen kihűlni.

Amíg a tészta lapok hűlnek, elkészítem a krémet. Ehhez a reszelt csokoládé kivételével a hozzávalókat késes robotgépben pürésítem, annyi kókusztejszínt hozzáadva, hogy a csokoládés kréme jól kenhető legyen, majd a reszelt csokoládét is belekeverem.

Az egyik tortalapot tortatartó tálra teszem, megkenem barack dzsemmel és a krém felével. Erre helyezem a másik tészta lapot, amelyre - csak úgy rusztikusan - rásimítom a egy kevés dzsemet és maradék krémet. Az elkészült tortát néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek alaposan összeérjenek, majd ízlés szerint feldíszítem.

 

Elkészítés: kb. 1,5 óra + hűtés

Sütési idő: kb. 20 perc, 180°C

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr488143058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása