... egy gyors vacsora ötlet azoknak,
akik hozzám hasonlóan mindig időhiányban szenvednek.
Hozzávalók:
személyenként: 3 L-es méretű tojás, 3 db fűszeres, süthető házi kolbász*, 1 db nagyobb méretű paradicsom
a forma kikenéséhez: kókuszolaj
a fűszerezéshez: Himalája só, frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz: aprított petrezselyem, kenyér*, házi vagy dijoni mustár*
* laktóz-, glutén-, és hozzáadott cukortól mentes
Egy közepes méretű kerámia sütőtálat alaposan kikenek kókuszolajjal. Beleteszem a kolbászokat. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütöm őket, majd a kolbászok mellé teszem a felnegyedelt paradicsomokat és a tetejükre ütöm a tojásokat. A tojásokat sóval, borssal ízesítem, végül az ételt 15 perc alatt készre sütöm. Langyosan tálalom aprított petrezselyemmel megszórva, mellé frissen sült kenyeret és házi mustárt kínálok.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Sütés: 180°C, kb. 20-25 perc