Hozzávalók:
a tésztához:
150 g No carb rostmix
2 ek. GAL glicin*
1 kk. Nature Cookta szódabikarbóna
1/4 kk. Nature Cookta citromsav
3 db M-es méretű tojás
4 dkg olvasztott Nature Cookta kókuszolaj
a töltelékhez:
darált dió őrölt fahéjjal és glicinnel ízlés szerint összekeverve
szilvadzsem
Nature Cookta kakaópor
* helyette eritritol, sztíva, xilit is használható
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, majd 20 percre félre teszem. Szilikon nyújtólapon téglalap alakúra nyújtom. Megkenem szilvadzsemmel, megszórom darált dióval és a kakaóport rászitálom. Feltekerem, majd a tészta rudat 1-1,5 cm vastagra szeletelem. Sütőpapíros sütőlemezre rakosgatom, végül 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm őket.
Ihlet: Mona konhája