... 8 tojást habosra keverek 120-150 g nyírfacukorral.
Folyamatosan hozzácsorgatok 1 dl szőlőmagolajat,
3-4 percig habosítom. Belereszelem egy kezeletlen citrom
héját, és adok hozzá 1 ek. frissen facsart citromlevet.
250 g darált mákot elkeverek 3 tk. mindenmentes sütőporral,
késhegynyi szódabikarbónával, nagy csipet sóval, 2 tk. őrölt
fahéjjal, 1,5 dkg tápióka keményítővel és 2 ek. darált
útifűmaghéjjal.
A száraz anyagokat beledolgozom a tojásos
keverékbe 250 g alaposan kinyomkodott,
gyalult (fagyasztott) tökkel együtt. Néhány percig hagyom pihenni,
majd 30 x 40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm.
A tésztát megszórom 400 g magozott, lecsepegtetett (fagyasztott)
meggyel. 180°C-os sütőben sütöm tűpróbáig.
Hagyom teljesen kihűlni, mert a pite csak ekkor szeletelhető szépen.
Fahéjas nyírfaporcukorral megszórom.