Kókuszos, mazsolás rizsfelfújt...

2017. március 26. - T. Orsi

img_5164t.jpg 

 

...egyszerű édesség tartalmas levesek után.

... tej,- cukor és gluténmentesen.

 

Hozzávalók:

3 dl hosszú szemű basmati rizs

1,2 liter kókusztej

3 dl víz

1 rúd vanília magjai vagy késhegynyi vaníliapor

6 L-es méretű tojás, szétválasztva

4 ek. mazsola

1 kezeletlen citrom reszelt héja

5 ek. folyékony, Nature Cookta kókuszolaj

7-9 ek. Nature Cookta zero Xukor

csipet Nature Cookta Himalája só

 

Elkészítése:

A kókusztejet a vízzel együtt felforralom egy edényben. Közben a rizst több lében, alaposan megmosom, és leöntöm róla a vizet. Ha felforrt a kókusztejes víz, akkor beleöntöm a rizst, hozzáadom a vanília magjait és folyamatosan kevergetve megfőzöm, amíg besűrűsödik. Ha besűrűsödött, akkor leveszem a tűzről, lefedem, és pár percig állni hagyom. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. Az édesítőt a tojások sárgájával alaposan kihabosítom, ezt követően hozzákeverem a langyosra hűlt rizst, a kókuszolajat, a mazsolát, a citrom héját és óvatosan a tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt vagy kókuszolajjal alaposan kikent tepsibe simítom a masszát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm. Akkor veszem ki a sütőből, ha a desszert teteje aranybarnára sül. Gyümölcsökkel, kompóttal, lekvárral, vaníliapudinggal, csokoládé szósszal...mennyei.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr2812372001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.