Simply Luscious...

Mazsolás banánkenyér...

2017. február 25. - T. Orsi

img_5072szerkt.jpg

 

Heti rendszerességgel készítem ezt a banánkenyeret, mert rendkívül gyorsan elkészül, jól variálható és emellett nagyon finom. Ma mazsolával kívántuk, de gyakran keverek bele aszalt gyümölcs helyett friss bogyós gyümölcsöket. Reggelire, uzsonnára, ebéd, vacsi után desszertnek...vagy, ha csak valami édességre vágyunk...jól jön egy ilyen recept. Érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók:

 

2 nagy, érett banán ( vagy 3 kisebb)

5 L-es méretű tojás

200 g finomra őrölt mandula

csipet Nature Cookta Himalája só

1 kk. Nature Cookta szódabikrabóna

késhegynyi borkősav

2 ek. útifűmaghéj

késhegynyi vaníliapor

csipet Nature Cookta citromsav vagy aszkorbinsav

1 tk. őrölt fahéj

fél, kezeletlen citrom reszelt héja

2 ek. mazsola (vagy más aszalvány)

 

Elkészítése:

 

A sütőt 180°C-ra előmelegítem, kibélelek sütőpapírral egy kb. 23-24 cm átmérőjű tortaformát. A mazsola kivételével, késes robotgéppel a hozzávalókat összeturmixolom, a mazsolát belekeverem, majd a tésztát az előkészített formába simítom. Az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e. Miután kihűlt, szeletelem. Vanília pudinggal kínálom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr8212293239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása