... gyorsan, finomat.
Hozzávalók:
30 g gari (cassava dara)
5 g Nature Cookta kókuszliszt
5 g GAL glicin vagy Nature Cookta eritritol
késhegynyi Nature Cookta szódabikarbóna
csipet citromsav vagy egy csepp frissen facsart citromlé
csipet Nature Cookta Himalája só
2 L-es méretű tojás
kb. 0,5 dl kókusztej
csipet vaníliapor
a sütéshez:
Nature Cookta kókuszolaj
Elkészítése:
A hozzávalókat a kókusztej kivételével alaposan összekeverem, 15 percre a hűtőbe teszem, hogy a gari és a kókuszliszt felvegye a nedvességet. Átkeverem, és annyi kókusztejjel hígítom, hogy sűrű, de ne túl folyós legyen a tésztám. Serpenyőben kevés kókuszolajat hevítek. A masszából evőkanálnyi adagokat merek a serpenyőbe, egyszerre 3-4 darabot sütök. Amikor a tetejükön hólyagok keletkeznek, átfordítom őket a másik oldalukra, és további kb. 1 percig sütöm a lepénykéket. Csokoládészósszal és házi eperdzsemmel kínálom őket. 9 darab lepény lesz.