Új év, új receptek, ha nem is olyan sűrűn, mint a korábbi években, de azért igyekszem (ezen az új felületen) veletek minél több finomságot megosztani. Nem emlékszem már, hogy túrós tésztát mikor ettem utoljára, talán még általános iskolában. Anitánál inspirálódva találtam rá a túrós tészta "mentes" verziójára, a képet látva nagyon megkívántam. Gondoltam, egy kicsit a mi ízlésünkre szabva, szombati ebédnek a maradék marhahús leves mellé kiváló lesz. Szerintem érdemes vele egy próbát tenni.
Természetesen glutén-, tejtermék és cukormentes.
Hozzávalók:
250 g paleo szezámmagos csuszatészta
200 g totu
80 g mangalica szalonna
2 dl kókuszkrém
1 kisebb citrom leve
Nature Cookta rózsaszín Himalája só
Elkészítése:
A tésztát lobogó, sós vízben megfőzöm, leszűröm. A szalonnát kockákra vágom, majd serpenyőben pörccé sütöm. A kókuszkrémet citromlével összekeverem, ezt követően egy tálban a tésztával, a totuval, a szalonnával és egy kevés szalonna zsírral alaposan elkeverem. A tésztát sütőtálba halmozom, és 200°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Tálaláskor citrommal elkevert kókuszkrémet adok hozzá.
Ihlet: Panita kedvencei