Simply Luscious...

Főtt csülök tormával, tojással...

2016. november 18. - T. Orsi
img_5463fszt.jpg
A csülökhöz:
1 kg füstölt csülök, 
1 vöröshagyma, gerezdekre vágva, 
1 ek. szemes fekete bors, 
2-3 babérlevél, 
3-4 gerezd fokhagyma


A tormához:

400 g torma, tisztítva
1 dl fehérbor ecet
kb. 2 dl mandulatejszín
img_5458t.jpg
A csülökhöz:



Az összes hozzávalót egy fazékba teszem, 
felöntöm hideg vízzel, és nagy lángon felforralom. 
A lángot alacsonyabbra veszem, lefedem, 
és 2-2,5 órán keresztül gyöngyöztetem, 
vagy amíg a csülök meg nem puhul.
 
A csülköt a főzőlevében hagyom kihűlni, 
majd kiveszem. A húst a csontról leszedegetem. 
Kenyérrel, tormával és főtt tojással kínálom.
 

A tormához:


400 g tisztított tormát késes robotgépben 1 dl fehérborecettel,
 2 dl mandulatejszínnel és ízlés szerint Himalája sóval pürésítek.
Steril üvegbe töltöm, fogyasztásig hűtőbe teszem.  
A csülköt almaszósszal és 
savanyú káposztával is nagyon szeretem...

A bejegyzés trackback címe:

https://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr9711971276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása