Simply Luscious...

Zsemle, füstölt kacsamell, petrezselyem...

2016. november 17. - T. Orsi
img_2254fehfet.jpg
... vacsorára.
 
... laktóz, glutén-, és cukormentes.
 
 
 
1,5 dl vízben elkeverek, 1,5 dkg útifűmaghéjat.
100 g darált arany lenmagot összekeverek, 50 g tápióka
 
keményítővel*, 50 g kókuszliszttel, 1 kk. parajdi sóval,
1/2 tk. szódabikarbónával, 3 ek. napraforgómaggal. 
 
Belegyúrok 3 M-es méretű tojást, 1 tk. kókuszolajat és az
 
előzőleg összekevert száraz alapanyagokat.
 
A tésztából 6 közepes méretű zsemlét formázok,
a zsemlék tetejét egy éles késsel bevagdosom.
 
Sütőpapíros tepsire rakosgatva, 190°C-os sütőben
 
sülnek meg nagyjából 30 perc alatt.
 
 
... a zsemléket hagyom teljesen kihűlni.
Félbe vágom, és megpakolom őket minden földi jóval 
 
pl. füstölt kacsamell szeletekkel és friss petrezselyemmel.

 

* nyílgyökér liszttel vagy tápióka light keményítővel helyettesíthető
Ihlet: Paleolit Magazin 2014. márciusi száma

A bejegyzés trackback címe:

https://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr9711969557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása