... túl...munkahely váltáson, költözésen...végre...újra fakanalat és fényképezőgépet ragadtam.
Hozzávalók:
1,5 kg szilva
0,5 kg rebarbara
100 g Nature Cookta eritritol
15 g Nature Cookta pektin
1 kk. citromsav
1 vaníliarúd magjai
Elkészítése:
A szilvát és a rebarbarát megmosom, a szilvát negyedekre, a rebarbarát 1,5 cm-es darabokra vágom. A vanília kikapart magjaival és 1 dl vízzel együtt lábasba teszem őket. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve felforralom őket, amikor a szilva és a rebarbara megpuhult, a dzsemet leturmixolom. Folyamatosan kevergetve újra felforralom, majd közepes lángon további kb. 30 percig főzöm. A pektint az eritritollal és a citromsavval elkeverem, a gyümölcs-zöldségpéphez adom. A dzsemet további 5 percig forralom, ezt követően csirátlanított üvegekbe töltöm. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítom, és száraz dunsztba téve hagyom őket kihűlni.Mivel tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtőben tárolom, és mihamarabb elfogyasztom.