Simply Luscious...

Szilvadzsem rebarbarával és vaníliával...

2016. szeptember 22. - T. Orsi

img_4265lt.jpg

 

... túl...munkahely váltáson, költözésen...végre...újra fakanalat és fényképezőgépet ragadtam.

 

 

Hozzávalók:

1,5 kg szilva

0,5 kg rebarbara

100 g Nature Cookta eritritol

15 g Nature Cookta pektin

1 kk. citromsav

1 vaníliarúd magjai

 

Elkészítése:

 

A szilvát és a rebarbarát megmosom, a szilvát negyedekre, a rebarbarát 1,5 cm-es darabokra vágom. A vanília kikapart magjaival és 1 dl vízzel együtt lábasba teszem őket. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve felforralom őket, amikor a szilva és a rebarbara megpuhult, a dzsemet leturmixolom. Folyamatosan kevergetve újra felforralom, majd közepes lángon további kb. 30 percig főzöm. A pektint az eritritollal és a citromsavval elkeverem, a gyümölcs-zöldségpéphez adom. A dzsemet további 5 percig forralom, ezt követően csirátlanított üvegekbe töltöm. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítom, és száraz dunsztba téve hagyom őket kihűlni.Mivel tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtőben tárolom, és mihamarabb elfogyasztom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr3511736359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása