... sós rágcsálnivaló a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokságra.
Hozzávalók:
a pogácsához:
100 g finomra őrölt mandula
10 g Nature Cookta bambuszrost
40 g manióka liszt*
5 g Nature Coocta útifűmaghéj liszt
1 kk. Nature Cookta rózsaszín, apró szemű Himalája só
2 g Nature Cookta szódabikarbóna
csipet Nature Cookta aszkorbinsav
1 kk. őrölt cayenne bors
110 g csípős kolbász
2 M-es méretű tojás
kb. 2 ek. víz
* helyettesíthető tápióka keményítővel
a pogácsák tetejére:
szezámmag
lenmag
reszelt "paleo sajt" (opcionális)*
* esetleg, aki fogyaszt, 1 éven túl érlelt parmezán
Elkészítése:
A száraz összetevőket külön tálban elvegyítem. A kolbászt késes robotgéppel pépesítem, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrom. Ha a tészta állaga megkívánja, 1-2 ek. vizet adok hozzá, majd a hűtőbe teszem 10 percre. A masszából diónyinál nagyobb darabokat veszek, amelyeket a kezemmel golyóvá formázok, majd egy kissé ellapítom őket. A pogácsákat sütőpapíros tepsire teszem, egymástól 2 cm távolságra. A tetejükre reszelt "sajtot", szezám,- és lenmagot szórok. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg. Rácson hagyom őket kihűlni.
Elkészítés: kb. 20 perc + hűtés
Sütési idő: kb. 15 perc, 160°C, légkeveréses fokozat