Simply Luscious...

Kolbászos pogácsa...

2016. június 24. - T. Orsi

img_2256t.jpg

 

... sós rágcsálnivaló a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokságra.

 

Hozzávalók:

 

a pogácsához:

 

100 g finomra őrölt mandula

10 g Nature Cookta bambuszrost

40 g manióka liszt*

5 g Nature Coocta útifűmaghéj liszt

1 kk. Nature Cookta rózsaszín, apró szemű Himalája só

2 g Nature Cookta szódabikarbóna

csipet Nature Cookta aszkorbinsav

1 kk. őrölt cayenne bors

110 g csípős kolbász

2 M-es méretű tojás

kb. 2 ek. víz

 

* helyettesíthető tápióka keményítővel

 

a pogácsák tetejére:

 

szezámmag

lenmag

reszelt "paleo sajt" (opcionális)*

 

* esetleg, aki fogyaszt, 1 éven túl érlelt parmezán

 

Elkészítése:

A száraz összetevőket külön tálban elvegyítem. A kolbászt késes robotgéppel pépesítem, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrom. Ha a tészta állaga megkívánja, 1-2 ek. vizet adok hozzá, majd a hűtőbe teszem 10 percre. A masszából diónyinál nagyobb darabokat veszek, amelyeket a kezemmel golyóvá formázok, majd egy kissé ellapítom őket. A pogácsákat sütőpapíros tepsire teszem, egymástól 2 cm távolságra. A tetejükre reszelt "sajtot", szezám,- és lenmagot szórok. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg. Rácson hagyom őket kihűlni.

 

Elkészítés: kb. 20 perc + hűtés

Sütési idő: kb. 15 perc, 160°C, légkeveréses fokozat

A bejegyzés trackback címe:

https://simplyluscious.blog.hu/api/trackback/id/tr308837598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása